Blog Single Image

Hva bestemmer prisen på et vanntåkeanlegg?

I senere tid har vanntåkeanlegg blitt et populært valg når det kommer til å velge et brannsikringsanlegg for bygg. Dette er en svært gunstig løsning for flere, ettersom vanntåkeanlegg krever mindre vann og kan være en bidragsyter til å unngå at verdier går tapt.

Skal du sikre bygningen, men er usikker på hvor mye det vil koste?

Prisen på vanntåkeanlegg vil variere avhengig av størrelsen på området det skal monteres på, samt hva slags rørsystem du velger. Det finnes ulike størrelser på rørdimensjoner og dyser. Monteringen kan også være lettere om vanntåkeanlegget kan kobles til eksisterende ledningsnett.

Flere undersøkelser har dokumentert at et vanntåkeanlegg er enda mer effektivt enn et vanlig sprinkleranlegg. Slukkingen går mye raskere og skadene etter vanntåke har blitt utløst er langt mindre. Det er derfor ikke så dumt å investere noen ekstra kroner i forbindelse med et vanntåkeanlegg.

Hva får du inkludert i prisen av vanntåkeanlegg?

Å montere på plass et vanntåkeanlegg bringer med seg flere fordeler. Som nevnt ovenfor, trenger anlegget mindre vann. Det betyr også at det egner seg til bruk på boligområder med liten vanntilgang. I tillegg er et vanntåkeanlegg utskiftbart, vannskadesikkert og godkjent for innstøping. I forhold til et vanlig sprinkleranlegg, får du også design-fordeler inkludert i prisen. Et vanntåkeanlegg egner seg mye bedre til bygg der estetikken er viktig. Ettersom et vanntåkeanlegg kan monteres “skjult”, vil ikke vanntåkeanlegget ha en stor påvirking på design og interiør.

Pumpesentral kan ha en innvirkning på prisen

At prisen blir noe høyere enn ved et vanlig sprinkleranlegg er også som følge av behovet for en pumpesentral. Trykket som kommer fra en kommunal ledning er som regel ikke nok for at et vanntåkeanlegg skal operere optimalt. Det betyr at du betaler også for installasjonen av en pumpesentral dersom bygningen ikke har en fra før av.

Monteres fortere enn et vanlig sprinkleranlegg

En siste fordel som er verdt å nevne om du vurderer å investere i et vanntåkeanlegg, er den raske monteringen. Et vanntåkeanlegg er i seg selv et enklere system enn andre sprinkleranlegg. Dette åpner også opp for raskere prosjektering. Alle delene leveres hele, og systemet krever ingen bøyning eller skjøter. Dermed er det lett å sette opp, samt skifte ut deler som nevnt ovenfor.

Du får enkelt sagt ganske mye for prisen når du installerer et vanntåkeanlegg. Ønsker du å vite mer om vanntåkeanlegg? Les mer her